Колеги здравейте ,имам следния проблем при палене.Когато колата е изложена на силно слънце и е напекло много не иска да пали ,оказа се датчика за входящ въздух (този преди дебитомера ) смених го но пак прави така и не пали .Направих си експеримент и когато е напекло вдигам капака и откачвам буксата на датчика и пали веднага,после няма ядове .Мисълта ми е дали може без него да карам ,какво ще се отрази на вървежа ,
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем палене 1.6 тс
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от danito__77 Покажи съобщениеКолеги здравейте ,имам следния проблем при палене.Когато колата е изложена на силно слънце и е напекло много не иска да пали ,оказа се датчика за входящ въздух (този преди дебитомера ) смених го но пак прави така и не пали .Направих си експеримент и когато е напекло вдигам капака и откачвам буксата на датчика и пали веднага,после няма ядове .Мисълта ми е дали може без него да карам ,какво ще се отрази на вървежа ,...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
-
Моите съчувствия за газта,но нали така или иначе трябва да запалишА щом намерението е да се лъже компа по-брутално, има два начина: 1.Мериш съпротивлението на датчика при 20 градуса и забиваш на буксата резистор с тая стойност - става с обикновен уред от 5 лв и не изисква супер умения ; 2. Пробваш с крушка - или става, или не
...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Ще опитам и ще пиша какво се получимерси за отговорите.
А с каква крушка да опитамLast edited by danito__77; d.m.y г., 11:13.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от danito__77 Покажи съобщениеПроблема решен ,с резистор 2500 ома
Благодаря!ALFA ROMEO 155 2.0 16V 1996
Comment
-
Първоначално публикувано от danito__77 Покажи съобщениеДа се поправя ,,,,след като сложих резистора след 10 км почна да забива муцуна колата ,сложих реле което при палене ми изключва датчика за входящ вуздух ,ако искаш мога да ти дам снимки как да си вържеш релето и става супервече два дена съм така с релето и няма ядове
...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от danito__77 Покажи съобщениеДа се поправя ,,,,след като сложих резистора след 10 км почна да забива муцуна колата ,сложих реле което при палене ми изключва датчика за входящ вуздух ,ако искаш мога да ти дам снимки как да си вържеш релето и става супервече два дена съм така с релето и няма ядове
ALFA ROMEO 155 2.0 16V 1996
Comment
Comment