Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем палене 1.6 тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем палене 1.6 тс

Колеги здравейте ,имам следния проблем при палене.Когато колата е изложена на силно слънце и е напекло много не иска да пали ,оказа се датчика за входящ въздух (този преди дебитомера ) смених го но пак прави така и не пали .Направих си експеримент и когато е напекло вдигам капака и откачвам буксата на датчика и пали веднага,после няма ядове .Мисълта ми е дали може без него да карам ,какво ще се отрази на вървежа ,
    Alfa Romeo 155 1.6 16V `97
    Ники
    Дани

Първоначално публикувано от danito__77 Покажи съобщение
    Колеги здравейте ,имам следния проблем при палене.Когато колата е изложена на силно слънце и е напекло много не иска да пали ,оказа се датчика за входящ въздух (този преди дебитомера ) смених го но пак прави така и не пали .Направих си експеримент и когато е напекло вдигам капака и откачвам буксата на датчика и пали веднага,после няма ядове .Мисълта ми е дали може без него да карам ,какво ще се отрази на вървежа ,
    Веднаж вече казах,че по-елегантният начин е с едно просто електронно ключе при положение "контакт" и неработещ двигател да се включва добавъчно съпротивление към датчика.Може бързо да се направи от всеки що-годе чуващ електроника. Дори тая схемичка лесно може да се предвиди да действува само при външна температура над 25 градуса примерно. Тогава някои тук набързо ме разкритикуваха,но аз смятам проблема си за решен. А дали може да се кара и с изключен датчик не съм пробвал.
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Аз ,я карам на газ (обикновена) мисълта ми е дали ще стане с една крушка за габарит да я вържа на буксата на датчика ,за да не ми светва вътре лампата на инжекциона аз на бензин само паля
      Ники
      Дани

Comment

Моите съчувствия за газта,но нали така или иначе трябва да запалиш А щом намерението е да се лъже компа по-брутално, има два начина: 1.Мериш съпротивлението на датчика при 20 градуса и забиваш на буксата резистор с тая стойност - става с обикновен уред от 5 лв и не изисква супер умения ; 2. Пробваш с крушка - или става, или не
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Ще опитам и ще пиша какво се получи мерси за отговорите.
          А с каква крушка да опитам
          Last edited by danito__77; d.m.y г., 11:13.
          Ники
          Дани

Comment

Проблема решен ,с резистор 2500 ома
            Last edited by danito__77; d.m.y г., 00:48.
            Ники
            Дани

Comment

Проблема решен ,с резистор 2500 ома
              Здравей колега.Дали ще е удобно да качиш снимка как си го направил че и аз имам същия проблем.

Благодаря!
              ALFA ROMEO 155 2.0 16V 1996

Comment

Да се поправя ,,,,след като сложих резистора след 10 км почна да забива муцуна колата ,сложих реле което при палене ми изключва датчика за входящ вуздух ,ако искаш мога да ти дам снимки как да си вържеш релето и става супер вече два дена съм така с релето и няма ядове
                Ники
                Дани

Comment

Да се поправя ,,,,след като сложих резистора след 10 км почна да забива муцуна колата ,сложих реле което при палене ми изключва датчика за входящ вуздух ,ако искаш мога да ти дам снимки как да си вържеш релето и става супер вече два дена съм така с релето и няма ядове
                  ОК, и така става!
                  ...
                  155 1,6 TS 16V `96
                  166 2,4 JTD `99
                  147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Да бих искал.Благодаря!
                    ALFA ROMEO 155 2.0 16V 1996

Comment

ей тези дни ще кача снимки на релето
                      Ники
                      Дани

Comment

Не се получи с релето ,натрупва грешки и става по лошо като се прекъсва постоянно ,ще търся друг вариянт
                        Ники
                        Дани

Comment

Ами направи релето да изключва датчика само на положение "стартер"
                          Alfa Romeo 155 Super
                          2.0 16V TS

Comment

Така го бях направил ,и след 2 дена почна да прекъсва на бензин ,и да пука като я паля сутрин ,махнах релето откачих акумулатора и се оправи ,но като я напече слънце си остана проблема с паленето .
                            Ники
                            Дани

Comment

Working...
                            X